Pitanja

Da li svirate narodnjake?

Da, itekako sviramo narodnjake, ali muziku ne delimo po žanrovima tako da ne sviramo narodnjačke blokove (samo narodno, dva sata bez prestanka), nego ih kombinujemo sa pesmama koje su srodne harmonski ili ritmički nevezano za žanr.

Da li imate pevačicu u bendu?

Da, pevačica je uvek sa nama kada su u pitanju elegantne svadbe i korporativne proslave. Klubove najčešće radimo bez pevačice ali uvek možemo da angažujemo koleginicu koja će uraditi svirku sa nama. Pevačica koja najčešće radi sa nama je naša divna Dragana, fantastičan pevač i vrhunski zabavljač. Sa nama je od nastanka benda i doživljavamo je kao člana porodice.

Postoji još nekoliko vrsnih pevačica sa kojima često sarađujemo, ali okosnicu benda činimo nas petorica.

Koliko traje svirka?

Korporativna svirka uglavnom traje 2 bloka po 2 sata (+/-) sa pauzom od najduže 30 min.

Svadba traje 3 bloka od 2 sata (+/-) sa dve pauze od najduže 30 min. Ukupno oko sedam sati uz početak i kraj događaja kada se gosti skupljaju i odlaze, što na kraju efektivno bude osam sati angažovanja. Nikad ne gledamo u minut, ovo je okvirna satnica iz iskustva.

Pauza je nama vrlo bitna stvar. Mi smo izuzetno energičan bend i to nam je jedna od najjačih karakteristika. Posle dva sata intenzivne svirke neophodna nam je pauza kako bismo akumulirali energiju i u narednim blokovima bili još bolji. Pauze tempiramo u skladu sa unapred dogovorenim protokolom venčanja. Najčešće se poklapaju sa večerom i sa tortom kada goste ostavljamo na miru da uživaju u hrani.

Svirka u klubovima uglavnom traje 2 bloka po 1 sat i 30 min. Između je pauza koja ne traje duže od 20 min.

Šta je sve uračunato u cenu?

Pored benda, u cenu je uračunata komplet produkcija benda pod kojom spadaju tehničari, binska oprema i ozvučenje koje je po poslednjim standardima (posle naše svirke, sutradan, glava ne boli i nema zujanja u ušima). Takođe, i troškovi transporta ulaze u krajnju cenu.

Da li imate neku plej listu za pauze?

Za vreme pauza, pre i posle svirke, sa razglasa puštamo muziku specijalno odabranu za određenu priliku. Postoji mogućnost da vi odaberete muzički žanr koji želite da slušate za vreme kada bend ne svira. muzika je iznivelisana (nema krčanja i dugih pauza između pesama).

Repertoar?

Mi smo bend koji svira isključivo programske svirke. To znači da se repertoar ne bazira na naručenim pesmama od strane gostiju. Ukoliko neko od gostiju priđe i zamoli nas da odsviramo pesmu po njegovoj želji i ako se željena pesma uklapa u trenutni splet koji je na repertoaru, vrlo rado ćemo je odsvirati bez ikakve novčane nadoknade. Ukoliko se pesma ne uklapa, izabraćemo dobar momenat u toku večeri da ispunimo želju, ili u slučaju da pesmu nemamo na repertoaru, odsviraćemo neku žanrovski sličnu pesmu.

Da li je moguće potpisati ugovor?

Da, posebno preporučujemo potpisivanje ugovora zbog usaglašavanja svih detalja i rokova u vezi sa izvršenjem predmetnih usluga kada je događaj posebno važan jer se planira mesecima unapred (svadbe, festivali, proslave u vreme velikih praznika).